Diğer Cerrahi Operasyonlar

Obezite tedavisinde kullanılan cerrahi operasyonlara ek olarak, obeziteye neden olan ya da obezite nedeniyle ortaya çıkan problemlerin giderilmesinde diğer cerrahi operasyonlar büyük önem taşır. Birçoğu laparoskopik yöntemle yapılan cerrahi müdahaleler sayesinde kişinin kilo problemlerine neden olan ya da kilo problemleri neticesinde ortaya çıkan sağlık sorunlarının önüne geçilmesi hedeflenir. Obezite cerrahisi alanında kullanılan diğer cerrahi operasyonlar, ciddi sağlık sorunlarının önüne geçilmesi ve giderilmesi anlamında etkili yöntemlerdendir. Hemoroid, karın ve kasık fıtığı, guatr, reflü ya da safra kesesi ameliyatı gibi kilo problemleri ile doğrudan alakalı müdahalelerin yanı sıra, pilonidal sinüs, meme kanseri ve kitleleri ameliyatı, anal fissür müdahaleleri de yine Doğan Erkal obezite cerrahisi kliniğinin yaptığı diğer cerrahi operasyonlar arasında yer almaktadır.

Yüksek oranda kilo problemlerine yol açan tiroid bezlerinin çalışma bozuklukları, guatr ameliyatı sayesinde kolaylıkla bertaraf edilebilmektedir. Bu sayede, ilaç ile kontrol altına alınamayan hormon seviyeleri operasyon sonucunda düzenlenerek kişinin kilo problemleriyle daha kolay baş etmesi sağlanabilmektedir. Kilo sorunlarının yanı sıra tiroid hormon bozukluklarının hasta özelinde neden olduğu sağlık sorunları da yine guatr ameliyatı sayesinde giderilebilmektedir.

Sindirim sisteminin en sık karşılaşılan sorunlarından biri olan reflü durumunun en kalıcı çözümü de laparoskopik reflü ameliyatı olacaktır. Uzun süreli olarak ilaç tedavisi ile giderilemeyen reflü, kesisiz olarak yapılan müdahale sayesinde kalıcı bir şekilde çözüme ulaştırılabilmektedir. Mide girişinden çeşitli rahatsızlıklar, kilo sorunları ya da diğer nedenlerle yemek borusuna gerileyen mide asidini uzun süreli ve güvenilir bir şekilde engellemenin en garantili yolu laparoskopik reflü ameliyatı olarak görülmektedir.

Cerrahi Operasyonların Başarı Oranı Nedir?

Doğan Erkal obezite cerrahisi kliniğinde gerçekleştirilen tüm cerrahi operasyonlar için operasyon başarısını belirleyen bazı önemli unsurlar bulunmaktadır. Özellikle hastanın en uygun operasyona en uygun tarihte yönlendirilmesi, operasyon başarısı üzerinde son derece etkilidir. Hastanın, geçireceği operasyon ile ilgili yeterli bilgiye sahip olması ve operasyon öncesi ve sonrasında kendisinden beklenen yönergelere uyması da operasyon başarı şansını artıracaktır. Hastaya uygulanacak cerrahi operasyon öncesinde, gerekli tarama ve tetkikler yapılarak sonuçlar hekim tarafından incelenir. Gerekli durumlarda operasyon öncesi ilaç tedavisi de önerilebilir. Hastanın hali hazırda kullanmış olduğu ilaçlar varsa dozları ayarlanabilir ya da operasyona birkaç gün kala kullanımının kesilmesi istenebilir. Operasyonun şekline uygun olarak aynı gün ya da bir gün öncesinden yatış yapılarak operasyon hazırlıklarına başlanacaktır. Operasyon sonrasında hastane yatışının gerektiği durumlarda ilgili süre kadar yatış ve iyileşme takibi yapılır. Bu aşamada hastanın operasyon tipine bağlı olarak uyması gereken diyet ve kurallar da hastaya açıklanır. Operasyon sonrasında uyulması gereken diyet listeleri ya da dikkat edilmesi gereken özel durumlar varsa bunlara tam uyum gösterilmesi hem iyileşme süreci hem de operasyon başarısı üzerinde etkili olacaktır.